Broederij Boswerger

Wanneer kunt u uw broedeieren inleggen

 

Het seizoen loopt van 1 december tot 31 augustus. Op verzoek kan hier van worden afgeweken om ook daarna nog eieren in te leggen. Eieren kunnen in principe elke dag worden ingelegd. Deze komen dan in de voorbroedmachine. Twee dagen voor het uitkomen worden deze overgelegd in één van de  uitkomstmachine ’s. Op deze manier is er voldoende tijd om de uitkomstmachine te reinigen en te ontsmetten.  Neemt u altijd eerst contact op over wanneer de eieren het beste gebracht kunnen worden

en of er plaats is in de machine. U kunt dan contact opnemen om te zien of er een oplossing gevonden kan worden. Eieren kunnen gerust een aantal uren buiten de machine  mits ze niet te veel afkoelen.

Gebruik nooit eieren die beschadigd, smerig of ouder dan 10 tot 15 dagen zijn. Eieren moeten altijd gebracht worden op werkdagen tussen 18.00 en 20.00 uur of op afspraak op zaterdag en zondag alleen op afspraak.

De eieren moeten niet te warm bewaard en dagelijks gekeerd worden. Bewaar de eieren in een ruimte die niet warmer is dan 15 graden. Niet in de koelkast bewaren Gebruik ook geen eieren die afwijken qua gewicht. Te kleine eieren geven ook te kleine kuikens. Vermijd het om de eieren op elkaar te leggen omdat dit kan leiden tot kapotte eieren. En dan nog één belangrijke tip, als je eieren raapt mag je deze nooit wassen als ze iets vuil zijn. Dan haal je de beschermlaag van het ei weg en zo kunnen er bacteriën het ei binnendringen. Je verkleint dan de kans op het uitkomen van de eieren. Schrijf nooit met een merkstift op de eieren het oplosmiddel kan de eieren beschadigen, maar altijd met een potlood.