Broederij Boswerger

Mijn broedmachines

 

COMPUTERGESTUURDE KUNSTSTOF MOTORBROEDMACHINES MET KANTELKERING

 

TOP-PROFI
Deze keertechniek is in tegenstelling tot het standaard keren dat de eieren niet op z'n kant maar met de punt naar beneden staan op de keerhorden. Dit heeft als voordeel dat de luchtblaas in het ei zich altijd boven bevindt. Uit de praktijk is gebleken dat de uitkomsten van eieren door deze kantelkering zeer zeker hoger ligt. Het kantelkeermechanische is gemaakt van gegalvaniseerd staal, dit houdt in dat het stabiel en van een lange levensduur is.

Met vochtigheidsregeling
De temperatuur, luchtvochtigheid, keertijd en de afkoeltijd worden digitaal geregeld en weergegeven. Voorzien van dubbelglas, volautomatische kering, waterreservoir en beluchting rozetten. Van kunststof met aluminium horden. Zeer hygiënisch en gemakkelijk te reinigen.

Ik heb de beschikking over twee van deze machines. De een met een capaciteit van 300 kippeneieren en de ander 180 kippeneieren.

Op deze manier kunnen verschillende soorten worden uitgebroed,

De temperatuur is bij de meeste soorten wel gelijk maar de luchtvochtigheid is bij sommige soorten  verschillend.

Kleine eieren een iets hogere en sommige watervogels een iets lagere vochtigheid.

Als uitkomst machine gebruik ik een Hemel machine met een capaciteit van 120 eieren.

Ik kan elke machine ook als uitkomstmachine gebruiken zodat ik niet gebonden ben aan het aantal eieren wat gelijktijdig moet uitkomen.

Voor kleine aantallen in het begin en het einde van het seizoen heb ik een kleine machine tot mijn beschikking welke ook gebruikt kan worden voor eieren die een speciale behandeling moeten, en daarom niet bij andere eieren in één machine mogen. Wanneer eieren van hoenderachtigen en watervogels in één machine worden uitgebroed zal het resultaat teleurstellend zijn