Broederij Boswerger

Informatie

Mijn naam is Ben Boswerger en ik woon in Albergen (5 KM van Almelo).  Ik heb 30 jaar bij een installatiebedrijf gewerkt en ben nu alweer enige jaren werkzaam als onderhoudsmonteur bij een horeca bedrijf. Ik ben inmiddels meerdere jaren bezig met het hobbymatig uitbroeden van verschillende eieren. Eerst was dit alleen voor mijn eigen eieren,  maar dan staat de machine het grootste gedeelte van het jaar ongebruikt in de schuur. Ik vroeg mij dan ook af of er liefhebbers waren die wel eieren wilden uitbroeden maar geen broedse hen of machine hebben.   De eerste machine had een capaciteit van 42 eieren en was voorzien van een automatische keerinrichting.  Ik heb maar eens een advertentie geplaatst om te zien of er behoefte was.  Binnen een week was de machine al te klein. Daarom heb ik een grotere machine gemaakt  met een capaciteit van vijf maal 42 eieren en ben ik de kleine machine  als uitkomstmachine gaan gebruiken. Na twee jaar waren ook deze te klein en heb ik beide machines verkocht en twee nieuwe gekocht.  Dit moesten volautomatische machines zijn dit in verband met mijn nogal onregelmatige werk.

Bij mijn zoektocht kwam ik in contact met de firma Florijn-Lusink in Ruurlo, zij hadden een uitgebreide collectie machines op voorraad. Na verschillende machines te hebben bekeken heb ik besloten de Top Profi aan te schaffen. Twee gelijke machines alleen met verschillende capaciteit één geschikt voor 300 kippeneieren en één geschikt voor 180 kippeneieren. Beide machines uitgerust met broedhorden, er zijn dan voor elke grootte horden beschikbaar.

als uitkomstmachine gebruik ik een Hemel machine zonder keerinrichting met een capaciteit van 120 stuks.

Ik heb voor elke machine uitkomsthorden, zodat ik elke machine als uitkomstmachine kan gebruiken en dus niet gebonden ben aan de capaciteit van mijn uitkomstmachine.